Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Eylül 10, 2010, 01:05:55 am
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt
Duyurular:

+  RFIDTURKEY FORUM SAYFALARI
|-+  Özel İlgi Alanları
| |-+  RFID ve Lojistik
| | |-+  dünyadaki posta ve lojistik sektörü rfıd uygulamaları
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: dünyadaki posta ve lojistik sektörü rfıd uygulamaları  (Okunma Sayısı 1102 defa)
ulku.bahadir
Newbie
*

dünyadaki posta ve lojistik sektörü rfıd uygulamaları
« : Nisan 02, 2008, 01:20:08 am »

RFID tedarik zinciri-üretim konularında case study ve projeleri biliyorum da, bir şekilde özellikle posta - lojistik- gönderi iletimi uygulamalarını öğrenmek istiyorum.
Sektörlere ait sorunlar ve bunların RFID ile çözüm yolları neler??
Uygulama geliştirenler varsa öğrenmek isterim...
tonay
Newbie
*

E-Posta
Ynt: dünyadaki posta ve lojistik sektörü rfıd uygulamaları
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2008, 03:48:07 am »

lojistik ve kargo yönetimi ile ilgili hali hazırda projeler var fakat tagların birim faliyetleri yüksek olduğundan şu an için kullanılamıyor uygun fiyatlarda yakın gelecekte hayata geçeceğinden eminim hatta bildiğim kadarıyla yurt içi kargo bu konunun destekçisi
ulku.bahadir
Newbie
*

« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2008, 05:44:59 am »

Teşekkür ederim;
Yurtiçi kargo ile bağlantıya geçtim. Sadece pilot bir uygulama ile tünel ve konveyör sistemi kurmuşlar.
Asıl proje, Lyngsoe firmasının yaptığı Norveç Posta Şirketi. 5 senedir tümü Norveç bünyesinde uygulanan çok güzel bir uygulama... Tünel, kısa mesafe,uzak mesafe, pasif reader hatta çok gizli-emniyet-suç delilleri vs. lerin taşınması için oluşturdukları aktif reader lı sistem var...
Yakın gelecekte yapacağımız bir projeyle birebir uyuştuğu için epey bilgi toplamaya başladım...
ilgilenenler norveç post ve Lyngsoe sayfalarından ve ilgili kişilerden bilgi alabilir, bu konuda çok bonkörler saolsunlar...Smiley
omega
Newbie
*

WWW E-Posta
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2008, 12:41:35 am »

Selamlar.

Türkiye'nin lider lojistik firmalarından birisi ile yürütmekte olduğumuz "RFID ile ürün bazlı takip" projesi ile bu sektöre yeni bir açılımın getirileceğini öngörmekteyiz.

Proje kapsamındaki uygulamalardan kısaca bahsedebilirim.

- Palet takibi: Depoya giren, depo içerisinde hareket eden palet ve kolilerin RFID ile otomatik kontrolü
- Konveyör takibi
- Depolanan ürünlerin sayımı
- Sevkiyat esnasında ürünlerin doğrulanması (doğru ürünlerin sevk edildiğinin kolayca anlaşılması)

Detaylı bilgi için...
http://www.omegacozum.com/index.html?page=c.html&sub=11

Dünya'da ise yapılan çalışmalar hakkında bilgiyi "The Present and Future of RFID in Logistics" başlıklı yazıda okuyabilirsiniz.
http://www.rfidupdate.com/articles/index.php?id=998

Saygılar

Omega İleri Teknoloji Çözümleri ve Yazılım Ltd. Şti.
Bilkent Cyberpark / ANKARA
www.omegacozum.com
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi RFIDTURKEY FORUM SAYFALARI | Powered by SMF 1.0.7.
© 2001-2005, Lewis Media. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!